Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkmendağı'nda savaş şiddetlendi

Düzenleyen:
Türkmendağı'nda savaş şiddetlendi

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Esed rejiminin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgelerine yönelik son 10 gündür yoğunlaştırdığı operasyonlarda, aralarında sivillerin de bulunduğu 71 kişi hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed'e bağlı birlikler, ülkenin kuzey batısında Hatay sınırındaki Lazkiye kırsalına yönelik saldırılarını arttırdı.

Hava destekli füze ve top saldırılarının yanı sıra kara harekatı da düzenleyen rejim güçleri ve destekçileri, zaman zaman bazı noktaları ele geçirse de elinde tutmayı başaramadığı bildirildi.

Saldırılarda 17'si Türkmendağı'nda olmak üzere toplam 71 kişi hayatını kaybederken, 100'e yakın kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Son 10 günkü saldırılarda yaralanan ve Yayladağı sınırına getirilen,12 kişinin tedavi için Türkiye'ye getirildiği, durumu ağır olan yaralılardan 1'inin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Rejim önemli kayıplar verdi

Esed ordusu, Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a yönelik saldırılarını arttırdığı son 10 günde ilerleme kaydedemezken, önemli kayıplar verdiği bildirildi.

Yerel kaynaklar, Et Tüffahiye, El Hidade, Kibbane, Kelez, Sarraf ve Karaman köylerinde yoğunlaşan çatışmalarda Esed güçlerinden 1'i subay 4 askerin esir düştüğü bilgisini paylaştı.

Esed rejiminin 150'ye yakın askerinin hayatını kaybettiği bildirilirken, birçok ağır silah ve mühimmatının da muhalifler tarafından imha edildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...