Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'ABD'nin Pakistan sınırları içerisindeki saldırıdan endişeliyiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'ABD'nin Pakistan sınırları içerisindeki saldırıdan endişeliyiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Şerif, ABD'nin Pakistan sınırları içerisinde düzenlediği insansız hava aracı saldırısından derin endişe duyduklarını belirtti.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif, ABD'nin Pakistan sınırları içerisinde düzenlediği insansız hava aracı saldırısından derin endişe duyduklarını belirtti.

Pakistan Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Şerif, Genelkurmay Başkanlığında ABD'nin İslamabad Büyükelçisi David Hale'i kabul etti.

Şerif, görüşmede, ABD'nin 21 Mayıs'ta Pakistan sınırları içerisinde düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısının İslamabad-Washington ilişkilerine ve bölgesel istikrara zarar verdiğini söyledi. Söz konusu saldırının barış görüşmelerini de olumsuz etkilediğini savunan Şerif, Pakistan'ın terörizmle mücadelesinin benzersiz olduğunu ifade etti.

Pakistan Başbakanı'nın Dış Politikadan Sorumlu Özel Yardımcısı Tarık Fatemi de dün İHA saldırısının, Afgan hükümeti ile Afgan Talibanı arasında barış görüşmelerini başlatmayı hedefleyen ve ABD, Çin, Afganistan ve Pakistan'dan oluşan Dörtlü Koordinasyon Grubu'nun faaliyetlerini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunmuştu.

Taliban lideri Molla Ahtar Mansur, geçen hafta cumartesi günü Pakistan’ın Belucistan eyaletinde saat 03.45 civarında düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü. ABD Savunma Bakanlığı, Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde Taliban lideri Mansur'u hedef alan hava saldırısı düzenlediklerini açıklamıştı.

Molla Mansur, Taliban yönetimi döneminde Afganistan'da Havacılık Bakanı olarak görev yapmıştı. ABD liderliğindeki NATO güçlerinin askeri müdahalesi sonucu Taliban iktidarının sona ermesinin ardından, örgütünün yönetici şura üyesi olan Mansur, son beş yıldır Taliban lideri Molla Ömer'in yardımcısı olarak görev yapmıştı ve örgütün icra işlerine bakıyordu. Örgütün lideri Molla Ömer'in ölmesinin ardından, Afganistan Talibanı, Temmuz 2015'te Mansur’u yeni liderleri olarak belirlemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...