Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'i 'ekonomik büyüme' korkusu sardı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Putin'i 'ekonomik büyüme' korkusu sardı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni kaynakların bulunmaması halinde ülkedeki ekonomik büyümenin yüzde 0 seviyesinde kalacağı uyarısında bulundu.

Putin, kendisine danışmanlık yapan Ekonomi Konseyi ile Moskova’da gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, Rusya’nın yeni kaynaklar bulmaması halinde ülke ekonomisindeki büyümenin yüzde 0 seviyesinde kalmaya devam edeceğini belirtti.

Yerel ekonominin tekrar büyüyebilmesi için gereken adımların atılmasının önemini vurgulayan Putin, “Ekonomimizin etkinliğini artırabilmek için de yapısal reformları hayata geçirmemiz, makro ekonomik istikrarı devam ettirebilmek adına büyük önem arz ediyor.” dedi.

Ekonomi Konseyinden, Rus ekonomisinin 2025 yılına kadar izlemesi gereken yol haritasının da çizilmesini talep eden Putin, “Çoğu uzman Rus ekonomisinin tekrar istikrarlı bir hale geldiğinde hemfikir. Artık geleceğe bakmamız ve stratejik önemdeki konulara yoğunlaşmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Rus medyasına sızan ve Putin’e sunulacağı belirtilen Ekonomik Kalkınma Bakanlığı raporunda, petrol fiyatlarının varil başı 50 doların üzerine çıkması halinde bile, yıllık yüzde 5 ila 7'lik ekonomik büyüme rakamlarına ulaşmanın pratikte imkansız olduğu belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...