Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

California'da Trump karşıtı gösteri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
California'da Trump karşıtı gösteri

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump karşıtlarının California’nın Anaheim şehrinde düzenlediği protestoda 8 kişi gözaltına alındı.

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için yarış devam ederken yaptığı açıklamalarla tepkilere neden olan Cumhuriyetçi aday Donald Trump, kampanya için gittiği California’da protestolarla karşılandı.

California eyaletine bağlı Anaheim şehrinde destekçileriyle buluşan Trump’ın, Anaheim Kongre Merkezi’nde yapacağı konuşma öncesi, Cumhuriyetçi adayın destekçileriyle Trump karşıtları arasında arbede çıktı. Polisin zorlukla kontrol altına aldığı eylemlerde protestocular ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 kişi gözaltına alındı.

Donald Trump’ın konuşmasını tamamlayıp Kongre Merkezi’nden ayrılmasına rağmen alanda kalmakta ısrar eden ve polise taşla karşılık veren göstericiler güvenlik güçlerinin müdahalesiyle alandan uzaklaştırıldı.

"Meksikalıları seviyorum"
Yakınları göçmenler tarafından öldürülen bir grup Trump destekçisinin açılış konuşmasını yaptığı Anaheim programında, Trump, konuşmasının önemli bir bölümünü göçmenlere ayırdı.

Salonda bulunan “Latinler Trump’ın yanında” yazılı bir pankartı işaret eden Trump, “Hepiniz yasal olarak buradasınız. İşiniz var, evleriniz var ve sonsuza dek sizin olarak kalacak. Sınırı yasa dışı olarak geçen, nereden geldiği belli olmayan kişiler asla işlerinizi elinizden alamayacak” dedi.

Meksikalıları sevdiğini söyleyen Trump, "Bu ülkede yasal olarak bulunanlar çılgınca bana oy verecek. Şu Meksikalılara bir bakın, hepsi Trump’a oy veriyor" dedi.

Kongre Merkezi’ndeki konuşması sırasında, güvenliği atlatarak içeri girmeyi başaran bir protestocuyla da tartışan Trump, protestocuya “Bu ülkede olabileceğiniz en güvenli yer Trump mitingi” sözleriyle karşılık verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...