Batı Afrikalı liderlerden 'teröre karşı bölgesel seferberlik' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Batı Afrikalı liderlerden 'teröre karşı bölgesel seferberlik' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Senegal Devlet Başkanı Sall ve Fildişi Sahili Devlet Başkanı Ouattara, "terörizme karşı bölgesel seferberlik" çağrısında bulundu.

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ve Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara, "terörizme karşı bölgesel seferberlik" çağrısında bulundu.

Filidişi Sahili'nin ticari başkenti Abidjan'da düzenlenen Batı Afrika Ekonomik ve Parasal Birliği (UEMOA) üye ülkeleri barış ve güvenlik konulu bakanlar toplantısı açılışında konuşan Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, "terör tehdidine karşı bölge ülkelerinin güvenlik birimleri arasındaki işbirliğinin artırılmasını" istedi.

Etkin işbirliğinin ancak karşılıklı bilgi paylaşımı, verilerin toplanması ve sınır ötesi suç ağlarının izlenmesi ile mümkün olduğunu vurgulayan Sall, "Terör tehlikesi ve bu belayla mücadele hepimizi ilgilendiriyor." dedi. Sall, terörün üstesinden gelebilmek için, kapsamlı bir yaklaşım çerçevesinde diyaloğun güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Fildişi Sahili Devlet Başkanı Ouattara da toplantıda yaptığı konuşmada, "seyahat ve taşımacılık özgürlüğü kısıtlanmaksızın sınırlardaki denetimin artırılması" çağrısında bulundu.

Ouattara, terörle mücadele için içeride veya dışarıda bulunan tüm birimler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...