Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkel'den Başbakan Yıldırım'a telefon!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Merkel'den Başbakan Yıldırım'a telefon!

DÜNYA Haberleri  / AA

Başbakan Yıldırım, Merkel ile telefon görüşmesinde, "1915 olaylarına dair girişimin endişeyle izlendiğini, Almanya Hükümetinin sağduyulu bir yaklaşım sergilemesini beklediğini" bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayarak, yeni görevi dolayısıyla tebrik etti ve başarı dileklerini iletti.

Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin çok boyutlu olduğunu belirten Merkel'in, bu iş birliğinin daha da ileri seviyeye taşınması için çalışmaya devam edeceğini vurguladığı ifade edildi.
"Almanya'daki milyonlarca vatandaşımız endişeyle izliyor"

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Merkel'e teşekkür ettiği görüşmeye ilişkin şu bilgiler verildi:

"Almanya ile geniş bir alana yayılan iş birliğimizin geliştirilmesine ve üst düzey siyasi diyaloğumuzun devamına önem atfettiğimizi ifade etmiştir. Almanya Parlamentosu'nda 1915 olaylarına ilişkin mesnetsiz ve haksız siyasi yargılar içeren girişimin gerek hükümetimiz, gerekse ülkemizde ve Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk vatandaşı tarafından endişeyle izlendiğini, Almanya Hükümetinin ve parlamentosunun bu konuda sağduyulu bir yaklaşım sergilemesini beklediğimizi vurgulamıştır.

Vize serbestisi de görüşüldü

Sayın Başbakanımız, ayrıca ülkemizin AB ile son dönemde uygulamakta olduğu göç konusundaki mutabakat konusunda irademizin devam ettiğini, ülkemizin üzerine düşen hususları yerine getirdiğini, AB tarafının Suriyeli
göçmenlere yönelik vadettiği mali yardımlar başta olmak üzere, vize serbestisi gibi konularda yükümlülüklerini yerine getirmesini dilediğimizi bildirmiştir."

Merkel'den terörle mücadelede işbirliğine destek

Görüşmede, terörle mücadele ve yasa dışı göçün önlenmesi bağlamındaki iş birliği konularının da ele alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şansölye Merkel, ülkemizin PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleyi desteklediklerini, öte yandan yasa dışı göçle mücadele amacıyla ülkemiz ve AB arasındaki iş birliğinden memnuniyet duyduğunu dile getirmiştir. Sayın Başbakanımız, Almanya ve AB üyesi diğer ülkelerin terörle mücadelede ülkemizle iş birliğini güçlendirmeleri yönündeki beklentimizi ifade etmiştir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...