DAEŞ o şehri de kaybetti!

DAEŞ o şehri de kaybetti!

DÜNYA Haberleri

Irak güvenlik güçleri, DAEŞ’in ele geçirdiği ilk kent olan Felluce’ye girmeyi başardı.

Kent savaşının başladığı aktarılırken, Felluce’nin, örgüte karşı bugüne kadarki en çetin mücadeleye sahne olacağı belirtiliyor. Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri ve bölgedeki yerel aşiretler, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle DAEŞ’in iki yıldır ellinde tuttuğu Felluce kentine dün üç koldan girdi. Anbar Vilayet Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Raci Barakat, “Felluce’yi kurtarma operasyonuna katılan güçler sabahın erken saatlerinde kente üç koldan girmeyi başardı. Söz konusu güçler kentin güney, doğu ve kuzey cephelerinden ilerleme sağlıyor” dedi.

DAEŞ’in Iraklı güçlerin ilerlemesini engellemek için bomba yüklü araçlarla saldırı başlattığını aktaran Barakat, “Havan topu, katyuşa füzeleri ve yere döşenen mayınlarla kente girilmesini önlemeye çalışıyorlar” diye konuştu. Terörle mücadele birimlerinin de harekatta görevlendirilmesi, kent savaşının başladığı şeklinde yorumlanıyor.  2014 yılında DAEŞ’in eline geçen ilk kent olan Felluce, Anbar vilayetinin en önemli kentlerinden birisi. Irak ordusu Ramadi’yi bu yıl DAEŞ’den geri almayı başarırken, Musul operasyonu için de hazırlıklara başlanmıştı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hızlı Müdahale Timi elit birliği askerleri öğle saatlerinde Felluce emniyet binasını ele geçirdi.

Elit birlikler, bu noktadan kuzeye doğru ilerlerken, DAEŞ’in kentteki merkezi konumundaki el-Şüheda mahallesine 500 metre uzaklığa ulaştı. 

BAĞDAT'TA 22 ÖLÜ

ABD askerlerinin 2003-2011 işgali sırasında Sünni gruplarla ağır çatışmalara giriştiği Felluce kentinin, DAEŞ’e karşı bugüne kadar verilen en büyük savaşa sahne olacağı düşünülüyor. 

Kent, örgütün Bağdat’a en yakın üssü konumunda bulunurken, DAEŞ başkentte yüzlerce kişinin canına mâl olan saldırıları Felluce’den örgütleniyordu. Güvenlik güçlerinin dün Felluce’ye girmesinin ardından Bağdat bir kez daha hedef oldu.

Bağdat’ta düzenlenen bir dizi bombalı saldırıda 22 kişinin öldüğü, 62 kişinin yaralandığı bildirildi.

SALDIRILARI DAEŞ ÜSTLENDİ

Canlı bomba ve bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıları DAEŞ üstlendi.

DAEŞ’in bu yolla güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmaya çalıştığı düşünülüyor. Öte yandan Peşmerge güçlerinin de Musul’un dışındaki bazı köyleri DAEŞ’den kurtardığı aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...