Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de elektrik krizi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen'de elektrik krizi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de bulunan Aden şehrinin Elektrik Kurumu Genel Müdürü Mana, elektrik santallerinin çalışmaması dolayısıyla kentteki enerji krizinin "felakete" dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Yemen'in Aden vilayetinde, yakıtın tükenmesi sonucu çalışmayan bazı elektrik santralleri dolayısıyla kentteki enerji krizinin büyümesinin "felakete" dönüşebileceği uyarısı yapıldı.

Aden Elektrik Kurumu Genel Müdürü Ahmed Muhammed Mana, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'ye, elektrik krizine çözüm bulunması için yardım çağrısında bulundu.

Bazı elektrik santrallerinin yakıtın tükenmesinden dolayı çalışmadığını, geri kalan elektrik santrallerinin de ilerleyen saatlerde durmasının muhtemel olduğunu ifade eden Mana, Aden vilayetinde sıcaklığın 40 dereceyi aşmasını da bölge için "tehlikeli bir durum" olarak nitelendirdi.

Mana, bugün bazı elektrik santrallerine zorla girildiğine ve ateş açıldığına da dikkati çekerek, kentte tamamen bir elektrik kesinti olması durumunda kaos çıkabileceği öngörüsünde bulundu.

Aden valiliğindeki hükümet kaynakları, valilik yetkililerinin Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetle tükenmeden önce yakıt sağlanması için çaba sarf etiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...