Mavi Marmara şehitleri Gazze'de anıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mavi Marmara şehitleri Gazze'de anıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda şehit olan vatandaşlarımız için Gazze'de anma etkinliği düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) saldırının 6. yılında Gazze Limanı'ndaki Mavi Marmara Anıtı yakınında düzenlediği etkinliğe katılan Filistinli çocuklar, Filistin ve Türk bayraklarının yanı sıra gemide şehit olan vatandaşlarımızın fotoğraflarını taşıdı.

İHH Gazze Bürosu Müdürü Mehmet Kaya yaptığı açıklamada, "Bugün Filistin davası ve Gazze ablukasını kaldırmak için hayatını kaybeden Mavi Marmara şehitlerini anmak için buradayız." dedi.

Mavi Marmara'nın dünyadaki Müslüman halklarının birleşmesinin bir sembolü olduğunu ifade eden Kaya, "Şehit olan Türk kardeşlerimiz, İsrail tarafından Gazze'ye uygulanan ablukayı kaldırmak için dünyadaki her şeyi terk etti." diye konuştu.

Kaya, Filistinli gruplara Filistin'in kurtarılması için ulusal birliği sağlama çağrısında bulundu.

Gazze'deki Dışişleri Bakan Vekili Gazi Hamad da "Mavi Marmara, Filistin için fedakarlık örneği teşkil etti. Türk halkı ve hükümeti Filistin'e ve Gazze'ye çok destek verdi. Onlardan Filistin davasını daha çok desteklemelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...