'Teyit edilirse Suriye’deki sağlık tesislerine yönelik saldırının sonuncusu olacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Teyit edilirse Suriye’deki sağlık tesislerine yönelik saldırının sonuncusu olacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, "Haberler teyit edilirse bu Suriye’deki sağlık tesislerine yönelik bir dizi saldırının sonuncusu olacak." dedi.

Beyaz Saray, Suriye’nin İdlib kentinde aralarında ulusal hastanenin de olduğu hedeflere yönelik hava saldırısı gerçekleştirenlerin hesap verebilmeleri gerektiğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'a, günlük basın toplantısında, Rusya’nın Suriye’de hastanelere dönük saldırıları soruldu.

Saldırılara ilişkin haberleri gördüklerini ancak şu anda teyit edemeyeceklerini dile getiren Earnest, “Bu haberleri gördük ve takibini yapıyoruz ancak teyit edilirse Suriye’deki sağlık tesislerine yönelik bir dizi saldırının sonuncusu olacak. Uluslararası toplum bunu derinlemesine araştırmalıdır ve bu saldırıların sorumluları hesap verebilmeli.” diye konuştu.

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Suriye'nin İdlib kentindeki hastane, cami ve diğer sivil hedeflere düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Saldırılarda, El-Vatani ve İbni Sina hastanelerinin de kullanılamaz hale geldiği belirtilmişti.

Kuzey Kore’nin orta menzilli füze denemesi
Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Kuzey Kore’nin orta menzilli füze denemesini güçlü şekilde kınadıklarını kaydetti.

Earnest, bir soru üzerine, ülkesinin uluslararası toplumun geri kalanıyla Pyongyang yönetimini bölgede tansiyonu tırmandıracak eylemlerden uzak durması ve uluslararası taahhütlerini yerine getirecek ileriye dönük somut adımlar atması çağrısında bulunduklarını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...