Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya’da terörle mücadelede yeni yasa tasarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya’da terörle mücadelede yeni yasa tasarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da Bakanlar Kurulu, İçişleri Bakanlığının terörizmle daha etkili mücadele etmek amacıyla hazırladığı yasa tasarısını kabul etti.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, bu yasama döneminde uluslararası terörizmle mücadele konusunda birçok yasanın yürürlüğe girdiğini ancak İstanbul, Paris ve Brüksel’de gerçekleşen terör saldırılarından sonra halkı daha iyi korumak için hala var olan güvenlik boşluklarını ortadan kaldırmak istediklerini ifade etti.

Terör örgütlerinin uluslararaları bağlantılara sahip olduğunu, terör saldırılarının Avrupa'ya gelen insanlar tarafından düzenlendiğini, burada yaşayan kişilerle de bu saldırıların planlanıp gerçekleştirildiğini belirten Maiziere, "Teröristler kendi aralarında ağ oluşturuyorsa, o zaman güvenlik birimlerinin de şimdikinden daha iyi şekilde birbiriyle ağ oluşturması lazım." dedi.

Bilginin güç anlamına geldiğini dile getiren Maiziere, "Biz de terör örgütlerine güçlü karşılık vermek istiyoruz. Bundan dolayı bilgimizi birbirimizle paylaşmamız gerekir." ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...