BM Güvenlik Konseyi Kuzey Kore'yi kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM Güvenlik Konseyi Kuzey Kore'yi kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin başarısız olan balistik füze denemelerini kınayarak, bu ülkeye uygulanan yaptırımların artırılabileceği uyarısı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin 27-28 Nisan ve 31 Mayıs'ta başarısız olan balistik füze denemelerini kınayarak, bu ülkeye uygulanan yaptırımların artırılabileceği uyarısı yaptı.

Kuzey Kore'nin tüm tepkilere rağmen balistik füze denemelerine devam etmesi üzerine BM Güvenlik Konseyi bu eylemleri kınadı.

Konsey'de kabul edilen basın bildirisinde, füze denemelerinin BMGK'nın Kuzey Kore konusunda aldığı kararların ihlali olduğu belirtilerek, tüm üye ülkelere bu ülkeye uygulanan yaptırımları tam olarak uygulama çağrısı yapıldı.

Bu faaliyetlerin bölgedeki gerilimi artırdığı vurgulanan bildiride, Kuzey Kore halkının temel ihtiyaçları için kullanılması gereken kaynakların yönetim tarafından balistik füze denemesine harcanmasından üzüntü duyulduğu da kaydedildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan önceki gün yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin sabah erken saatlerde Gangwon eyaletinin Wonsan kentinden, Musudan tipi orta menzilli füzeyi fırlatmaya çalıştığı ancak bunda başarısız olduğu duyurulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...