Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Karadan yapılan yardımlar en etkili yardım götürme yoludur'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Karadan yapılan yardımlar en etkili yardım götürme yoludur'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Suriye’de hala yardıma muhtaç insanların olduğunu belirterek, "Kuşatma altında olan bölgelere karadan yapılan yardımlar en etkili yardım götürme yoludur." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Dareyya ilçesine insani yardımların ulaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Suriye’de hala yüzbinlerce insanın yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kirby, günlük basın toplantısında, Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) tarafından Dareyya’ya insani yardım ulaştırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnsani yardımların bölgeye ulaştırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kirby, “Kuşatma altında olan bölgelere karadan yapılan yardımlar en etkili yardım götürme yoludur. Bugünkü yardım önemli bir adımdır fakat Suriye’deki yüzbinlerce ihtiyaç sahibi insan için tatmin edici değildir.” dedi.

Suriye'de çok daha fazla bölgeye yardım götürülmesi gerektiğine dikkati çeken Kirby, "Yapılan yardımlar hala yeterli değil." ifadesini kullandı.

Kirby, iki hafta önce Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılan Suriye toplantısındaki konulardan birisi olan Dünya Gıda Programı’nı desteklediklerini ve buna ilişkin Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bugün telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

"Rusya ile Suriye’de ortak operasyon yok
Bir soru üzerine Kirby, Rusya’nın ABD’ye Suriye’de ortak operasyon yapma teklifini de değerlendirdi.

Kirby, “Belli bir seviyede iletişim olmak zorunda. Bu da büyük oranda ABD savunma Bakanlığı ve Rus ordusu arasındaki bir iletişim. Ortak bir operasyon düzenlenmedi.” ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...