ABD'den flaş Gülen açıklaması

Düzenleyen:
ABD'den flaş Gülen açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Gülen hareketini, ABD'nin terör örgütü olarak görmediğini söyledi.

Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin “Türkiye resmi olarak Gülen hareketini terör örgütü ilan etti. Bu topluluğun lideri burada, ABD'de yaşıyor. Bu harekete karşı ABD'nin duruşu nedir, destekliyor musunuz? Terör örgütü olarak görüyor musunuz?" sorusuna verdiği yanıtta, ABD'nin Gülen hareketini terör örgütü olarak görmediğini belirtti. Kirby, “Gülen hareketi, yabancı bir terör örgütü olarak tanımlanmamıştır. Bu konudaki haberleri gördük, konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için, bu kararı alan Türk hükümetine sormanız gerek" diye konuştu.

"BİZ ONLARI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUZ"

Kirby, “Türkiye'nin sizi bir değil, iki terör örgütüne destek vermekle suçlamasından endişe duyuyor musunuz?" sorusuna “Türkiye'nin bu konuda nasıl tavır takınacağı Türk yetkililere kalmış. Biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz" karşılığını verdi.

GÜLEN'İN İADESİ

Kirby, “Fethullah Gülen için resmi bir iade talebi oldu mu" sorusuna verdiği yanıtta da, “Bildiğiniz gibi biz iade konularına ilişkin açıklamalarda bulunmayız, bunu yapmayız" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN ABD'YE CEVAP

Adalet Bakanı Bozdağ, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby'nin Fethullah Gülen'le ilgili açıklamalarına cevap verdi.

ABD'nin Türkiye'nin müttefiği olduğunu hatırlatan Bozdağ, "Türkiye, ABD'nin güvenlik kaygılarını ciddiye almaktadır. ABD'den de Türkiye'nin güvenlik konusundaki kaygı ve risklere dair beklentilerini dikkate almasını beklemek en doğal hakkıdır. Biz iki dost ve müttefik ülke arasında nasıl bir ilişki varsa bu konuda da benzer bir ilişkinin sürdürülmesinden yanayız. MGK'da alınan bu kararı hükümet tatbik edecektir. Bizim dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin de Türkiye'nin kaygılarını dikkate almasını bekliyoruz" dedi.

Fethullah Gülen'in iadesi konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde iade taleplerimizi ileteceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...