ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım teklifi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım teklifi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'yi para aklama bakımından "ana endişe bölgesi" ilan ederek, ülkeye karşı yeni finansal kısıtlamalar önerdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin para aklama faaliyetleriyle küresel finans sistemini tehdit ettiği ve aklanan paranın ülkenin nükleer programlarını finanse etmek için kullanılabileceği belirtildi.

Yeni yaptırımların bu endişeler gerekçesiyle Kuzey Kore'yi uluslararası finans sisteminden daha fazla izole etmek için önerildiği belirtilen açıklamada, "Mevcut ABD yasaları, Amerikalı finansal kurumların Kuzey Kore ile direkt veya dolaylı ilişkileri yasaklıyor ancak önerilen yeni kısıtlamalar karara bağlanırsa Amerikalı kurumlar, Kuzey Koreli finans kuruluşlarının ABD'deki hesaplara endirekt yollardan erişimini engelleyecek ek tedbirler uygulamasını sağlayacak." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca ABD'nin uluslararası partnerlerinin Kuzey Kore'deki "tehlikeli rejime" karşı bankacılık kısıtlamalarını ağırlaştıran adımlar atması çağrısında bulunuldu.

ABD Başkanı Barack Obama, 17 Mayıs'ta son dönemdeki nükleer denemeleri nedeniyle Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulamasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

Hazine Bakanlığı da Kuzey Koreli 17 kişi ve kuruluşun yanı sıra ülke adına kitle imha silahları taşıdığı belirlenen 20 geminin dolaşımına yasak getirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...