Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail bir ayda 471 Filisintinliyi gözaltına aldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail bir ayda 471 Filisintinliyi gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail güvenlik güçlerinin mayıs ayında 471 Filistinliyi gözaltına aldığı ve Filistin ayaklanmasının başladığı Ekim 2015'ten beri gözaltına alınanların sayısının 5 bin 805'e yükseldiği belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti, El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumu ile Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu tarafından yayımlanan ortak açıklamada, İsrail'in Filistinlileri gözaltına alarak, sistematik, fiziksel insan hakları ihlallerini sürdürdüğü vurgulandı.

Mayıs ayında, 89'u çocuk, 15'i kadın olmak üzere 471 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edildi.

En çok gözaltına almanın Kudüs'te olduğu, bunu El Halil, Ramallah ve Beytüllahim'in takip ettiği belirtildi.

Filistin ayaklanmasının başladığı ekim ayından beri gözaltına alınan kişilerin 5 bin 805'e yükseldiği kaydedilirken bunların bir kısmının zaman içinde serbest bırakıldığına değinildi.

İsrail hapishanelerinde tutulan yaklaşık 7 bin Filistinliden 345'inin çocuk, 71'inin kadın olduğu bilgisi verildi. Bunlara ek olarak, 750 Filistinlinin herhangi bir suç isnat edilmeksizin, "idari tutuklu" sayılarak hapishanede tutulduğu aktarıldı.

Filistinli çocukların gözaltı ve sorgulama merkezlerinde, uzun süre hapishanede tutulma ve aile bireylerinin gözaltına alınmasıyla tehdit edildiği ve çeşitli işkencelere maruz kaldığı belirtildi.

Mescid-i Aksa'ya Mayıs ayı boyunca 975 İsrailli girdi

Kudüs ve Mescid-i Aksa Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Mayıs ayı boyunca 656'sı Yahudi yerleşimci olmak üzere 975 İsraillinin Aksa'ya girdiği belirtildi. Açıklamada, Aksa'ya girenlerden, 194'ünü Yahudi Rehberlik Programı kapsamındaki öğrencilerin, 125'ini ise istihbarat ve emniyet mensuplarının oluşturduğu kaydedildi. Söz konusu kişilerin Aksa'nın çeşitli yerlerinde dini ritüeller yaptığı ifade edildi.

Ekim 2015'ten beri 200 Filistinli öldürüldü

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim şehri yakınlarında yer alan Anabta köyü civarında Filistinli kadının bir askere yönelik bıçaklama girişiminde bulunduğu iddia edildi. 

Askerler tarafından vurularak olay yerinde öldürüldüğü belirtilen Filistinli kadının kimliği hakkında bilgi verilmedi. Olayda yaralanan İsraillinin olmadığı belirtildi. 

Geçtiğimiz ekim ayından beri "saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla öldürülen Filistinlilerin sayısı 200'ü aştı. Aynı dönemde 30 İsrailli de olaylarda hayatını kaybetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...