Mısır'da darbe karşıtı 187 kişiye müebbet hapis

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mısır'da darbe karşıtı 187 kişiye müebbet hapis

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır’da Askeri Mahkeme’nin 184’ü firari 3'ü tutuklu yargılanan darbe karşıtı 187 sanık hakkında müebbet hapis cezası verdiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan sanıkların avukatı Halid Kumi, "Asyut Askeri Mahkemesi, Rabia ve Nahda Meydanları’nın 14 Ağustos 2013 tarihinde boşaltılmasından sonra Minye şehrinde yaşanan olaylardan dolayı yargılanan, 184’ü firarı, 3’ü tutuklu 187 sanık hakkında bugünkü duruşmada müebbet (25 yıl) hapis cezası verdi. Sanıklar Muğağa Polis Karakolu’nun da içinde bulunduğu farklı devlet kurumlarını basmaktan suçlu bulundu." ifadelerini kullandı.

Mısır Başsavcılığı söz konusu dava ile ilgili dosyayı, 2015 mart ayında askeri mahkemeye sevk etmişti. Savcılık tarafından sanıklara, polis karakollarını ve devlet kurumlarını basmak, ülkede anarşi çıkarmak, izinsiz eylem yapmak ve yasak bir cemaate üye olmak gibi suçlar yöneltilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...