Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya sözde 'soykırım'ı tanıyan 29'uncu ülke oldu

Düzenleyen:
Almanya sözde 'soykırım'ı tanıyan 29'uncu ülke oldu

DÜNYA Haberleri

Almanya'yla birlikte bugüne kadar Ermenistan dışında 28 ülkede parlamento veya senato sözde Ermeni soykırımını tanıdı. Dünya'da soykırım iddialarını ise ilk Uruguay kabul etti.

Sözde Ermeni soykırımı iddiasını dünyada ilk defa 1965'te Uruguay tanıdı. Ermenistan ise henüz kurulmadığı için soykırım iddialarını kabul eden ilk ülke değildir.

Bugüne kadar iddiaları kabul eden ülkeler şöyle:

Ermenistan, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre, Kanada, Kıbrıs, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Paraguay, Polonya, Rusya, Slovakya, Suriye, Şili, Uruguay, Vatikan, Venezuela, Yunanistan.

4 ÜLKEDE İNKARI SUÇ SAYILIYOR

Bu ülkelerden dördünde 'Ermeni soykırımı'nı inkar etmek suç: İsviçre, İtalya, Slovakya ve Yunanistan. Bu ülkelerde, "Ermeni soykırımı yoktur" demek, üç ila beş yıl arasında hapis cezasına neden olabiliyor.

ABD'DE 44 EYALET KABUL ETTİ

Ayrıca resmi parlamentolar dışında, 'Ermeni soykırımı'nı tanıyan iç meclisler de bulunuyor. 50 eyaleti bulunan Amerika Birleşik Devleti'nde 44 eyalet; Britanya'da da Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda; İspanya'da ise Bask ve Katalan özerk yönetimleri.

İRAN'DA ŞAHLIK REJİMİ TANIMIŞTI

İran'da şah rejimi de 'Ermeni soykırımı'nı tanımıştı. İran İslam Cumhuriyeti'nde ise gayri-resmi olarak 'Ermeni soykırımı' kabul ediliyor. Almanya da 'Ermeni soykırımı'nı tanıdı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...