Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'nın kararı sosyal medyada tepkiyle karşılandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'nın kararı sosyal medyada tepkiyle karşılandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya ve Türkiye'den çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, kararı kınayan mesajlar paylaştı.

Almanya ve Türkiye'den çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınayan mesajlar paylaştı.

Sosyal medya kullanıcıları, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını mesajlarıyla kınadı.

Mesajlarda kullanılan etiketler, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın en çok konuşulanlar listesine girdi.

Çok sayıda mesajın dünyanın çeşitli yerlerinden paylaşılmasıyla "#ErmeniyiBırakSolingeneBak" ve "#Almanya" etiketleri Twitter'da dünya gündeminde yer aldı. "Ermeniyi Bırak Solingene Bak" ve "Soykırım Yalanına DUR de" benzeri etiketler Twitter’ın en çok konuşulanlar listesinin Türkiye, Almanya ve dünya sıralamasında uzun süre yerini korudu.

Almanya'da ve Türkiye'de yaşayan sosyal medya kullanıcıları, "soykırım" kelimesinin Almanlar yüzünden dünya literatürüne girdiğini ifade eden ve Türklerin "soykırım" yapmakla suçlanmasını kınayan mesajlar paylaştı.

Paylaşımlarda "Tarih parlamentolarda yazılmaz, sözde soykırım iddialarını gündem yapmakla yalanlar gerçek olmaz." ifadesi göze çarptı.

Mesajlarda ayrıca son yıllarda dünyanın çeşitli yerlerindeki olaylar da anımsatılarak, "Soykırım arayanlar Suriye'ye, Karabağ'a, Gazze'ye, Doğu Türkistan'a, Myanmar'a, Bosna'ya baksın." denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...