HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İki akrobasi kazası pilotlardan biri öldü

Düzenleyen: /
İki akrobasi kazası pilotlardan biri öldü
Kaza, Uçak, Pilot, ABD, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Hava ve Donanma Kuvvetleri’ne ait iki akrobasi ekibi bir saat arayla kaza yaptı.Farklı şehirlerde meydana gelen kazada bir pilot hayatını kaybetti.

İlk olay, Colorado Springs’te meydana geldi. ABD Hava Harp Okulu Mezuniyet töreninde Başkan Obama’nın konuşmasının ardından F-16 savaş uçaklarından oluşan Thunderbird ekibi, selamlama geçişi yaptı.Geçiş sonrasında F-16 uçaklarından birinde teknik arıza meydana geldi. Pilot uçağı fırlatma koltuğu kullanarak terk etti. Pilotun durumunun iyi olduğu açıklanırken uçak boş araziye düştü.

Kazadan bir saat sonra ikinci olay Smyrna’dan geldi. ABD Donanması’nın akrobasi ekibi Blue Angels ekibi hafta sonu Tennesse Air Show’daki gösteri uçuşu için Smyrna’da eğitim yapıyordu.F/A-18 tipi uçaklardan biri kalkışın hemen ardından irtifa kaybederek düştü. Olayda pilotun son ana kadar uçağını kurtarmak için uğraştığı ancak başarılı olmadığı açıklandı. Kazada pilot hayatını kaybetti.İki kaza sonrasında Thunderbird ve Blue Angels ekiplerinin uçuşları durduruldu.

İki akrobasi kazası pilotlardan biri öldü
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...