Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusların gazına gelen Irak'tan Türkiye'ye rest çekti

Düzenleyen:
Rusların gazına gelen Irak'tan Türkiye'ye rest çekti

DÜNYA Haberleri

Irak hükümeti, ülkedeki Türk askerinin geri çekilmesini istemek amacıyla Türkiye'ye yeni bir elçi gönderdi. Irak'ın Washington Büyükelçisi, "Türkiye'ye yeni bir mesaj verdik" dedi.

Irak hükümetinin ülkedeki Türk askerinin geri çekilmesini istemek amacıyla Türkiye'ye yeni bir elçi gönderdiği bildirildi.

Sputnik'e konuşan Irak'ın Washington Büyükelçisi Lokman Feyli, "Yeni büyükelçimizi Ankara'ya gönderdik ve bu yolla müzakereler ve diyalog için ciddi olduğumuz konusunda Türkiye'ye yeni bir mesaj verdik" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KARARLI OLDUĞUMUZU ANLAMASI ÖNEMLİ"

Bu konuda ABD ve diğer ülkeler ile de görüşmeler yapıldığını kaydeden Iraklı büyükelçi, "Türkiye'nin Irak'ın her bir parçasının özgür olması ve Iraklılar tarafından yönetilmesi konusunda kararlı olduğumuzu anlaması önemli" diye konuştu.

"RUSYA'DAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Rusya'dan silah alımı konusunda destek beklediklerini de ifade eden Feyli, "Rusya dahil diğer ülkelerden özellikle silah alımı konusunda destek istedik ve bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"RUSYA'YLA İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUN OLURUZ"

Rusya'nın Suriye ve Irak konusunda önemli bir ortak olduğunu da kaydeden Feyli, "Ruslarla işbirliği yapmaktan memnun oluruz ancak bizim asıl uluslararası ortağımız ABD ile koalisyon ortakları ve buna odaklanıyoruz" ifadelerini kullandı.

IRAK VE RUSYA AYNI DİLİ KONUŞUYOR

Irak hükümeti, geçen yıl aralık ayında Türkiye'nin kendisinden izinsiz olarak Musul yakınlarındaki Başika kampına asker sevk etmesini ülkenin egemenliğinin ihlali olarak nitelemiş ve askerlerin derhal çekilmesini istemişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, birkaç gün önce yaptığı açıklamada Irak'taki Türk askeri varlığını kabul edilemez olarak nitelemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...