'Diyalalı aileler Şii milisler nedeniyle evlerine dönemiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Diyalalı aileler Şii milisler nedeniyle evlerine dönemiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Diyala vilayetinde DAEŞ saldırıları nedeniyle yerinden edilen yaklaşık 5 bin aile (Sünni), Şii milislerin tehdidinden dolayı kurtarılan evlerine dönemiyor.

Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DAEŞ saldırıları nedeniyle yerinden edilen binlerce kişi, Şii milislerin tehdidinden dolayı kurtarılan evlerine dönemiyor.

DAEŞ saldırıları nedeniyle Diyala'ya bağlı Mikdadiyye ve Sadiyye bölgesindeki evlerini terk eden yaklaşık 5 bin aile (Sünni), Hanekin'deki el-Vund çadır kampında yaşam mücadelesi veriyor. Sığınmacılar, Şii milislerin kaçırma ve öldürme eylemlerinden dolayı kaldıkları kampı daha güvenli bulduklarını söylüyor.

AA muhabirine konuşan Sadiyye'den sığınmacı Um Nur, "Sadiye'den göç ettik. Kamptaki hayat şartları çok ağır. Burada havalar aşırı sıcak, su ve elektrikler kesik, ancak milislerden korkumuzdan buradaki yaşamı daha güvenli buluyoruz. Orada milisler öldürme, kaçırma ve yağmalama eylemleri yapıyor. Bu yüzden geri dönmemiz imkansız." dedi.

Hanekin'deki çadır kampta 5 çocuğuyla birlikte yaşayan Sacide Latif de "Evimize geri dönmeyi ümit ediyoruz ancak öldürme ve kaçırma olaylarından dolayı dönemiyoruz. Hiçbir taraf da bizim dönüşümüz için gerekenleri yapmıyor." diye konuştu.

Eve dönmelerinin çok zor olduğunu söyleyen 76 yaşındaki Hacı Abdurrahman ise, "Tek isteğimiz evimize dönerken güvenliğimizin sağlanması ancak bu bizim için artık bir rüya. Evimize geri dönmemiz zaten kabul edilmiyor, kaldı ki döner dönmez bizi öldürecekler." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...