Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polonya, Rusya'ya karşı 'gönüllü ordusu' kuruyor

Düzenleyen:
Polonya, Rusya'ya karşı 'gönüllü ordusu' kuruyor

DÜNYA Haberleri

Polonya, Rusya ile ilişkilerinin gerginleşmesi nedeniyle, Eylül'de 35 bin kişilik bir paramilis gücü oluşturacağını açıkladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, Gönüllü Savunma Gücü'nün komuta kademesinin belirlendiğini açıkladı.

Paramilis gücü, askeri eğitimden geçirilecek gönüllülerden oluşacak. Polonyalı yetkililer, bu gücün Ukrayna'dakine benzer bir durumun yaşanmasını engellenmek için oluşturulacağını söylüyor.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Rusya'ya bağlılıklarını bildirmişti.NATO da Polonya'daki askeri varlığını güçlendiriyor.

Polonya'da bir NATO taburu konuşlandırılacak.

NATO takviyesi Baltık ülkeleri Estonya, Letonya ve Litvanya'da da toplam üç taburun konuşlandırılacağı belirtiliyor. Konuşlandırılacak askerlerin sayısının 4 bini bulacağı kaydediliyor.

8-9 Temmuz'da Varşova'da düzenlenecek NATO zirvesinde, asker sevkiyat planlarına son şekli verilecek.

28 üyeli ittifaktaki bazı ülkeler, doğuda Rusya sınırındaki NATO birliklerine takviye asker gönderecek.Rusya'nın Mart 2014'te Ukrayna'nın Kırım yarımadasını ilhakı ve Rusya yanlısı ayrılıkçıların doğuda denetimi ele geçirmeleri eskiden Sovyet bloku içinde yer alan ülkeleri kaygılandırmıştı.

Rusya, Polonya ile Baltık ülkeleri arasındaki Kaliningrad'a nükleer başlık takılabilen İskender M füzeleri yerleştirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...