Hamas'tan Fransa'ya tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hamas'tan Fransa'ya tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Fransa'nın, Ortadoğu barış sürecini yeniden başlatmak için yürüttüğü girişime tepki gösterdi.

Heniyye, Gazze kentinde düzenlenen bir etkinlikteki konuşmasında, sonbaharda yapılması planlanan uluslararası barış konferansına hazırlık amacıyla Fransa'nın başkenti Paris'te önceki gün gerçekleştirilen Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı'na işaretle "Bugün şahit olduğumuz girişim, yeni hayal ve seraplar peşinde halkı boş müzakerelerin dehlizlerine sokmaktır." dedi.

Fransa veya başka ülkeler tarafından sunulan girişimlerin "siyasi hayal ve seraptan ibaret olduğunu" savunan Heniyye, "Direniş ve prensiplerimizle bu tür hayallere karşı çıkarız. Filistin intifadasını destekleme ve korumaya devam ederek, hiç kimsenin bunu engellemesine izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Gazze Şeridi sınırlarının Mısır'ın Sina Yarımadası'na doğru genişletildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirten Heniyye, "Bunlar Gazze'yi Mısır'ın kucağına atamayacak yanılsamalardır. Mısır milli güvenlik gereksinimlerini anlıyoruz ve bu doğrultuda da sınırların korunması için gerekeni yaptık." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...