Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalya'da oy verme işlemi sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İtalya'da oy verme işlemi sona erdi

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya'da bin 342 yerleşim yerinde yerel yöneticileri belirlemek üzere bugün yapılan kısmi yerel seçimlerde oy verme işlemi sona erdi.

Başkent Roma, Milano, Napoli, Torino, Bologna, Trieste gibi büyük kentlerin de yer aldığı bin 342 belde ve belediyede, oy kullanma hakkına sahip 13 milyon 316 bin 379 seçmen için sabah yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi, yerel saatle 23.00'te (TSİ 00.00) bitti.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, yerel seçimlere katılım düzeyi yüzde 63,27 olarak gerçekleşti.

Basına yansıyan ilk sandık çıkış anketlerinde, Roma, Milano, Napoli ve Torino gibi büyük kentlerde, hiçbir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamadığı dolayısıyla bu kentler başta olmak üzere pek çok yerde, 19 Haziran Pazar günü seçimlerin ikinci turunun yapılacağı ifade edildi.

Rainews24 haber kanalının açıkladığı sandık çıkış anketlerine göre, başkent Roma'daki belediye başkanlığı yarışında ana muhalefetteki 5 Yıldız Hareketinin adayı Virginia Raggi'nin yüzde 30-34 oyla birinci sırada olduğu, iktidar partisi Demokrat Partinin adayı Roberto Giachetti'nin ise yüzde 20-24, aşırı sağa yakın aday Giorgia Meloni'nin yüzde 20 oranında oy aldığı belirtildi. Seçim sonuçlarının tahminlere yakın gelmesi durumunda, Raggi ve Giachetti arasında ikinci tur seçime gidilecek.

Ülkenin moda ve finans kenti Milano'da, Demokrat Parti adayı Giuseppe Sala ile merkez sağın adayı Stefano Parisi ilk iki sırada yer alıyor. Sandık çıkış anketlerinde, Sala'nın yüzde 41-45, Parisi'nin ise yüzde 35-39 arasında oy aldığı belirtiliyor. Sonuçların bu şekilde kesinleşmesi durumunda, belediye başkanını belirlemek üzere iki aday arasında ikinci tur oylama yapılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...