Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AA muhabiri Taliban saldırısında hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AA muhabiri Taliban saldırısında hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan’ın güneyindeki Helmand kentinde Taliban'ın düzenlediği saldırıda, Amerikalı foto muhabiri David Gilkey ile Afgan tercümanı ve serbest muhabir Zabiullah Tamana hayatını kaybetti.

Helmand kentindeki Afgan Askerinin Basın Sorumlusu Şekil Ahmet, yaptığı açıklamada, Gilkey ve Tamana'nın Leşkergah'tan Marceh'e giden Afgan askeri konvoyuna yapılan saldırıda yaşamlarını yitirdiklerini belirtti.

Gilkey ve Tamana'nın içinde bulunduğu zırhlı aracın Taliban tarafından roketle vurulduğunu ifade eden Ahmet, saldırıda 2 Afgan askerinin de hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Gazeteci Gilkey'in görev yaptığı ABD'nin ulusal radyosu NPR’da olayı teyit ederek, haber takibi için Helmand'da giden 4 kişilik ekipte bulunan Gilkey ve Tamana'nın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı için de haber yapan Tamana, çatışma bölgelerinden birçok sıcak haberin dünya kamuoyuna duyurulmasını sağlamıştı.

Taliban'ın ocak ayında bir televizyon kanalında çalışan gazetecilerin bulunduğu araca Kabil'de düzenlediği intihar saldırısında da 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...