Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hedefi EURO 2016 olan Fransız terörist yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hedefi EURO 2016 olan Fransız terörist yakalandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Gritsak, Fransa’da düzenlenecek EURO 2016 sırasında cami, sinagog ve devlet kurumlarına yönelik 15 terör saldırısı hazırlığındaki bir Fransız vatandaşını yakaladıklarını bildirdi.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasiliy Gritsak, düzenlediği basın toplantısında, 10 Haziran-10 Temmuz'da Fransa’da düzenlenecek 5. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) esnasında terör saldırıları düzenleneceği bilgisine ulaştıklarını söyledi.

6 aylık titiz bir çalışma sonucunda 21 Mayıs'ta Fransa’da eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan bomba ve mühimmatları ele geçirdiklerini ifade eden Gritsak, bir Fransız vatandaşının yakalandığını kaydetti.

"Ukrayna Güvenlik Servisi Fransa’da 10 Haziran’da başlayacak Avrupa Şampiyonası öncesinde ve esnasında Fransa’da gerçekleştirilmesi planlanan 15 terör eylemini önlemeyi başardı” ifadesini kullanan Gritsak, planlanan terör eylemlerinin camilere, sinagoglara, vergi kurumlarına ve otoban kontrol noktalarına yönelik olduğunu dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...