Alman vekil Türkiye’ye hak verdi

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Alman vekil Türkiye’ye hak verdi

DÜNYA Haberleri  / IHA

Almanya Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Frank Schwabe, Türkiye’nin eleştirilerine hak verdiğini açıkladı.

Alman parlamentosunda, 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen tasarının kabul edilmesinin ardından Türkiye’den yapılan tepkileri bir Alman Milletvekili haklı buldu. Türk-Alman dostluğunun çok önemli olduğunu ifade eden SPD Milletvekili Frank Schwabe, Almanya’ya yapılan eleştirileri de çok iyi anladığını söyledi SPD Milletvekili Schwabe, “Türk-Alman dostluğu olağan üstü anlam taşımaktadır. Bu dostluk böyle zor konularda zarar görmeden devam etmeli, dışlanmamalı. Siyasi açıdan farklı düşünsem de Türkiye ve insanları harika. Bu konuda Almanya’ya yapılan haklı eleştirileri de çok iyi anlıyorum ve yanındayım” dedi.

Hiçbir olayı Holokostla kıyaslanamayacağını da ifade eden Schwabe, “İnsanlığa karşı yapılmış ve buna benzer soykırım suçlarıyla yüzleşmenin, tanımının konmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Hiçbir olayı Holokostla kıyaslayamayız. Aynı zamanda buna benzer başka soykırım olaylarını tanımlanması gerektiğini de düşünüyor ve hiçbir zaman bu tür olayların tekrarlanmamasını diliyorum. Kararın alınmasında Almanya sorumlu durumdadır. Bu konuda Almanya’ya yapılan haklı eleştirileri de çok iyi anlıyorum ve yanındayım” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...