AKPM: Teröristlerin gözü dönmüş bağnazlığını kınıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AKPM: Teröristlerin gözü dönmüş bağnazlığını kınıyoruz

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

AKPM'den yapılan yazılı açıklamada, AKPM Başkanı Pedro Agramunt'un resmi ziyaret için Ankara'da bulunduğu ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi sırasında saldırı haberini aldığı ifade edildi. Açıklamaya göre, Agramunt, görüşmede, Beyazıt Meydanı yakınlarındaki saldırıyı en ağır şekilde kınadı, AKPM olarak Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içerisinde olduklarını belirterek hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Açıklamada, "Teröristlerin gözü dönmüş bağnazlığı bir kez daha İstanbul'u vurdu. Terör, ortak değerlerimizi, kurumlarımızı, yaşam biçimimizi hedef alıyor. Artık terör Suriye ve Irak'ta günlük saldırılarla, Bamako'dan Beyrut'a, Paris'ten İstanbul'a tüm dünyayı tehdit ediyor" ifadesi kullanıldı.

"Korku ve nefret tohumları yayarak toplumlarımızın temelini istikrarsızlaştırmaya çalışan teröristlerin tuzaklarına sadece birlik olursak düşmemeyi başaracağız" mesajı verilen açıklamada, Türk hükümetine tam destek verildiğinin altı çizildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...