HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail Batı Şeria'daki evlerin çatılarını gözetleme noktasına çevirdi

Düzenleyen: /
İsrail Batı Şeria'daki evlerin çatılarını gözetleme noktasına çevirdi
İsrail, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusunun Yahudi yerleşimcilerin güvenliği için Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan Huvvara beldesindeki yüksek binaların çatılarını askeri noktaya dönüştürdüğü bildirildi.

AA muhabirine konuşan Huvvara Belediye Başkanı Nasır el-Huvvari, "İsrail askerleri gece saatlerinde beldedeki yedi binanın çatısını çadırlar ve demir bariyerler yerleştirmek suretiyle askeri noktalara dönüştürdü. Yahudi yerleşimcilerin güvenliğinin sağlanması için çatılara yerleşen askerler, buralara İsrail bayrakları astı." dedi.

"Duruma acil müdahale edilmeli"

Çatıları askeri noktaya dönüştürülen binalarda yaşayan ailelerin, İsrail askerlerinin gece saatlerinde gerçekleştirdiği hareketlilik nedeniyle korku ve endişe yaşadığını aktaran Huvvari, beldedeki durumun sadece binaların çatıları ile sınırlı kalmadığını, dört bir yana konuşlanan askeri mekanizmalarla bölgenin kışlaya dönüştürülmeye çalışıldığını aktardı.

Huvvara Belediye Başkanı ayrıca söz konusu askeri noktaların kalıcı olmasından endişe ettiğini belirtti ve duruma acil müdahale edilmesini istedi.

İsrail tarafından ise henüz konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...