Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağımsız Devletler Topluluğu Başbakanlar Zirvesi yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bağımsız Devletler Topluluğu Başbakanlar Zirvesi yapıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülkelerin başbakanları, dönem başkanı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen zirvede buluştu.

Ala-Arça Cumhurbaşkanlığı Konutu’ndaki Kongre Salonu’nda yapılan toplantıya, Kırgızistan Başbakanı Sooronbay Ceenbekov, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Moldova Başbakanı Pavel Filip, Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov, Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda, Özbekistan Başbakan Birinci Yardımcısı Rüstem Azimov, Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı Yaqub Eyyubov, Ermenistan Başbakan Yardımcısı Baçe Gabrielyan ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Vekili Satlık Satlıkov katıldı.

Toplantının ardından üye ülkeler arasında çeşitli alanlarda işbirliğini öngören toplam 16 belge imzalandı.

BDT İcra Sekreteri Sergey Lebed, toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, bir sonraki BDT Hükümet Başkanları Zirvesi'nin, Belarus’un başkenti Minsk’te 28 Ekim 2016'da yapılacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Atambayev başbakanlar ile görüştü 

Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Başbakan Ceenebekov ev sahipliğindeki BDT Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılan başbakanlar ile bir araya geldi.

Atambayev, burada yaptığı konuşmada, Bağımsız Devletler Topluluğu’nun reformunda dengeli ve pragmatik bir yaklaşım izlenmesi gerektiğini belirtti. BDT üye ülke devlet başkanları zirvesinin bu yılın eylül ayında Bişkek’te yapılacağını anımsatan Atambayev, BDT İcra Sekreteryası'nın iyi ve koordineli çalışması sayesinde zirvenin çok iyi geçeceğinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...