Münbiç'te 216 bin kişi yerinden olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Münbiç'te 216 bin kişi yerinden olabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, Suriye Demokratik Güçleri'nin, DAEŞ'in kontrolü altındaki Münbiç'i geri almak için başlattığı operasyonlar nedeniyle 216 bin kişinin yerinden edilme riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Çoğunluğunu Arapların oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), koalisyon güçlerinin desteğiyle Münbiç'e ilerleyişini sürdürürken harekat kapsamında şu ana kadar terör örgütü DAEŞ üyesi 182 kişinin öldürüldüğü öğrenildi.

Suriye Demokratik Güçleri tarafından, Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç kentini terör örgütü DAEŞ'in elinden almak ve bu bölgeyi DAEŞ üyelerinden arındırmak amacıyla koalisyon güçlerinin desteğiyle 30 Mayıs'ta başlatılan harekat devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ilerleyişlerini sürdüren Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye'nin hassasiyetleri de dikkate alınarak çoğunluğu Arap güçlerinden oluşturulan bir kuvvet olma özelliği taşıyor. Bazı basın yayın organlarında yer alan söz konusu kuvvetin PYD/YPG ağırlıklı olduğu yönündeki bilgiler ise gerçeği yansıtmıyor.

Arap güçlerin öncülük ettiği SDG birlikleri, kuzeyde Karakozak Köprüsü, güneyde ise Teşrin Barajı bölgesinden Münbiç'e doğru iki kol halinde ilerliyor.

Kuzeydeki harekatı bin 900'ü Arap, 250'si PYD/YPG'li olmak üzere yaklaşık 2 bin 150 kişilik kuvvet, güneydeki harekatı ise 850'si Arap, 150'si PYD/YPG’li olmak üzere yaklaşık bin kişilik kuvvet yürütüyor.

Harekat kapsamında şu ana kadar terör örgütü DAEŞ üyesi 182 kişi öldürüldü. Güçler, terör örgütüne ait 6 karargah binası, 43 silah mevzisi, 7 havan mevzisi, 2 mühimmat deposu, 2 tünel içi depo, 6 mağara içi barınma alanı, 5 köprü ile 14 aracı imha etti.

Münbiç'te 216 bin kişi yerinden olabilir

Birleşmiş Milletler, Suriye Demokratik Güçleri'nin terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altındaki Münbiç'i geri almak için başlattığı operasyonlar ve artan çatışmalar nedeniyle 216 bin kişinin yerinden edilme riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. 

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke,  dünden bu yana Ebu Kalkal ve Münbiç civarında yerinden edilenlerin sayısının 33 bin 485'e ulaştığını söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...