Avustralya Federal Polisi öğrencilere iftar verdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avustralya Federal Polisi öğrencilere iftar verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya Federal Polisi (AFP) Melbourne’de çeşitli üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilere iftar verdi.

Victoria İslam Konseyinin (ICV) Melbourne kent merkezindeki binasında düzenlenen iftara yaklaşık 150 öğrenci katılırken, AFP yetkilileri de öğrencilerle iftar yaptı.

ICV’nin mescidinde kılınan akşam namazının ardından etli pilav ve pizza ile orucunu açan öğrenciler, kendilerine iftarda eşlik eden polislerle bir süre sohbet etti.

İftara katılan Pakistanlı Arsalan Zahir Han AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Federal Polis ve ICV'nin işbirliği ile düzenlenen iftarın uluslararası öğrenciler için çok önemli olduğunu belirtti.

Melbourne Üniversitesi Pazarlama ve Muhasebe bölümü öğrencisi Han, "Bu iftar uluslararası öğrenciler için çok önemli. İmtihanlar için geç vakte kadar ders çalışıyorlar evde yemek pişirmeye vakitleri olmuyor. Üniversiteye, mescide buraya geliyoruz ve insanlar bizim için yemek pişiriyor, yiyoruz ve onlara dua ediyoruz. Yemek yapmaya vaktimiz yok, o yüzden bu bir nimet." şeklinde konuştu.

Avustralya’da yaşayan Müslümanlarla diyalog içinde olmaya çalışan AFP, camiler, İslami okullar ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerin yanı sıra ramazan aylarında birçok iftara hem katılıyor hem de sponsorluk yapıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...