Türkiyeli tatbikat Rusya’yı kızdırdı

Düzenleyen:
Türkiyeli tatbikat Rusya’yı kızdırdı

DÜNYA Haberleri

31 bin asker ve binlerce zırhlı araçla Rusya’nın burnunun dibinde tatbikat yapan NATO’ya Moskova’dan tepki geldi. Rusya da Ukrayna sınırına asker yığdı

NATO’nun son yıllardaki en büyük tatbikatı “Anakonda 2016” Polonya’da başladı. Soğuk savaşın bittiği 1989’dan beri Doğu Avrupa’da yapılan en büyük askeri tatbikata, 24 NATO ülkesinden 31 bin asker ve binlerce zırhlı araç katılıyor. Başkent Varşova yakınlarında düzenlenen tatbikata ABD 14 bin, Polonya 12 bin, diğer ülkeler ise toplam 800 asker gönderdi. Polonyalı Korgeneral Marek Tomaszycki tarafından yönetilen tatbikatta, 35 helikopter ve 300 aracın katılımıyla 1130 paraşütlü indirme operasyonu da gerçekleştiriliyor. 17 Haziran’da tamamlanacak olan tatbikat, müttefik ülkelerin askeri, kimyasal ve siber tehditlere karşı işbirliğinin test edilmesi açısından önem teşkil ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Biz hiçbir ülkeyi işgal etmeyi planlamıyoruz. NATO’nun tatbikatı endişe verici” açıklamasını yaparken ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, “Rusya’nın çok değişkenli taktiklerine, elektronik ve siber kapasitesine, bilgi kirliliği oluşturmasına ve Orta Menzilli Nükleer Güç (INF) ihlallerine karşı hazır olmalıyız. Rusya’nın agresif politikasını durdurmak için ilk olarak müttefiklerimizle gücümüzü ve birlikteliğimizi artırıyoruz” dedi. 
RUSYA’DAN KARŞILIK
Bu arada, Rusya da NATO’nin tatbikatına misilleme olarak, Ukrayna sınırına yakın bir bölge olan Klintzy’te yeni ordu karargâhı kuruyor. Ukrayna sınırına 50 km uzaklıktaki Klintzy’te çok sayıda asker sevk eden Rusya, Rostov bölgesiyle birlikte yasa dışı şekilde ilhak ettiği Kırım’da üç günlük askeri hava tatbikatı başlattı. Tatbikata 2500 pilot, uzman ve Güney Askeri Bölge kara destek ekipleri katılıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...