Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye’ye daha fazla yoğunlaşmalıyız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye’ye daha fazla yoğunlaşmalıyız'

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Breedlove, Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu olduğunu belirtirken, “Türkiye’ye daha fazla yoğunlaşmalıyız.” şeklinde konuştu.

Eski ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) Komutanı General Philip Breedlove, “Türkiye bizim için önemli bir müttefiktir ve zor bir bölgede sıkışmış durumda. Güneyinde iç savaş yaşanıyor. Kuzeyinde bulunan Karadeniz ise gittikçe huzursuz bir hal alıyor.” dedi.

Breedlove, merkezi Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Atlantic Council’da “NATO’nun Genişletilmesinin Geleceği ve Avrupa Güvenliğinin Yeni Sınırları” başlıklı panelde konuştu.

Breedlove, “Türkiye bizim için önemli bir müttefiktir ve zor bir bölgede sıkışmış durumda. Güneyinde iç savaş yaşanıyor. Kuzeyinde bulunan Karadeniz ise gittikçe huzursuz bir hal alıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin jeopolitik olarak önemli bir konuma sahip olduğuna dikkati çeken Breedlove, “Türkiye’ye daha fazla yoğunlaşmalıyız.” ifadesini kullandı.

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı yaşanan mülteci krizinde çevre ülkelerin ellerinden geleni yapmaya çalıştığını belirten Breedlove, “Daha yapılacak işler var.” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...