HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

BM, Halep'teki son saldırıları kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM, Halep'teki son saldırıları kınadı
Bm, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları, Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde sağlık tesislerine yönelik son saldırıları kınadı.

BM'nin İnsani İşler Koordinasyon Ofisince (OCHA) Suriye'deki son saldırılarla ilgili yapılan açıklamada, Halep ve çevresinde nisan ayından bu yana devam eden saldırıların hedefleri arasında sağlık tesislerinin de olduğunu belirterek, saldırılar kınadı. Açıklamada, saldırılarda yüzlerce kişinin öldüğünü ve yaralandığını, yaralıların çoğunun ise çocuk olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın toplantısında yaptığı açıklamada, saldırıların okullar, hastaneler ve sivil altyapı tesislerinde hasara yol açtığını belirtti.

Saldırıların insani yardım operasyonlarına engel olduğunu ifade eden Dujarric, bu tür saldırıların uluslararası insani hukuk kurallarını ihlal edebileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...