Gürcistan'dan Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gürcistan'dan Türkiye'ye başsağlığı mesajı

DÜNYA Haberleri  / AA

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle şokta olduklarını ifade ederek "Gürcü halkı, dost Türk halkının yanında ve daima dayanışma içinde" açıklamasında bulundu.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, masum insanların ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle şokta olduklarını ifade ederek, "Gürcü halkı, dost Türk halkının yanında ve daima dayanışma içinde" açıklamasında bulundu.

Margvelaşvili yayımladığı yazılı açıklamada, "Türkiye'de bir polis aracına yapılan, masun insanların ölümü ve yaralanmasına neden olan korkunç terör saldırısı nedeniyle şoktayım." ifadesini kullandı.

Açıklamada, Gürcistan'ın uluslararası ortaklarıyla, dünyanın en büyük tehdidi olan teröre karşı ortak mücadele içinde olduğu belirtilerek, "Gürcü halkı, dost Türk halkının yanındadır ve onunla dayanışma içindedir. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum." ifadelerine yer verildi.

Kazakistan'dan Türk halkına başsağlığı 

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı da İstanbul’da yaşanan terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı mesajı iletti. 

Bakanlığın resmi sitesinde yayımlanan mesajda, Kazakistan'ın dün İstanbul'da yaşanan terör saldırısını şiddetle kınadığı belirtilerek, "Terör olaylarında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Türk halkına baş sağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, terörizmin küresel güvenliğe tehdit oluşturduğu belirtilerek, "Kazakistan uluslararası hukuk ilkelerine ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarına dayanarak, Birleşmiş Milletlerin himayesinde, bütün ülkelerin terör ve aşırılığın yayılmasına karşı mücadele çabalarını destekliyor." diye kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...