Abluka altındaki Doğu Guta'da Ramazan

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Abluka altındaki Doğu Guta'da Ramazan

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Doğu Guta'da zor savaş şartlarına ve bombardıman korkusuna rağmen Ramazan heyecanı canlı tutulmaya çalışılıyor.

Rejim güçlerinin 3 yıldan bu yana kuşatma altında tuttuğu beldede, Ramazan ayı çarşılara hareketlilik getirdi. Suriyelilerin bu ayda tercih ettiği "Mağruk" adı verilen açma benzeri unlu mamüller ile meyan kökü ve kayısıdan yapılan meyve suları raflardaki yerini aldı.

Soğutucuları çalıştıracak elektriğin olmadığı bölgede insanlar, uzun ve sıcak bir günün ardından iftarda soğuk su içebilmek için buz kalıpları satın alıyor.

Saldırı korkusuna rağmen teravih için camilere gidiyorlar

Beldedeki camiler de çarşılar gibi muhtemel saldırılardan duyulan korkuya rağmen Kur'an-ı Kerim okumak ve namazlarını cemaatle eda etmek isteyen insanlarla dolu. Suriyeliler, tüm zor şartlara rağmen bu ayı ihya etmek ve ibadetle geçirmek için büyük çaba sarf ediyor.

AA muhabirine konuşan Doğu Guta'ya bağlı Kefr Batna yerel konsey üyelerinden Muhammed el-Harbutli, Suriyelilerin önceden, 1 hafta boyunca Ramazan hazırlığı yaptığını ve ziyafetler hazırlayarak birbirlerini davet ettiğini ancak savaş şartlarında tüm bu geleneklerin değiştiğini anlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...