IKBY'den Felluce tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
IKBY'den Felluce tepkisi

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver, "Sivillerin, Sünni oldukları veya daha önce DAEŞ'in kontrol ettiği bölgelerde ikamet ettikleri için saldırıya ve kötü muameleye maruz kalmaları kabul edilemez." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Enbar'ın Felluce kentinde mahsur kalan sivillere yönelik ihlallerle ilgili, "Sivillerin, Sünni oldukları veya daha önce DAEŞ'in kontrol ettiği bölgelerde ikamet ettikleri için saldırıya ve kötü muameleye maruz kalmaları kabul edilemez." dedi.

Yaver, Felluce'de terör örgütü DAEŞ ile kurtarma operasyonu için Irak ordusuna destek veren bazı silahlı grupların saldırılarına maruz kalan sivillerin durumuna ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DAEŞ'le savaşan silahlı grupların sivillere yönelik işledikleri suçların verilen mücadeleye doğrudan olumsuz şekilde yansıyacağını belirten Yaver, "Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri ve onlara destek veren Haşdi Şabi'nin özellikle DAEŞ'ten geri alınan bölgelerdeki sivillere iyi davranmaları gerekiyor. Sivillerin, Sünni oldukları veya daha önce DAEŞ'in kontrol ettiği bölgelerde ikamet ettikleri için saldırıya ve kötü muameleye maruz kalmaları kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

"DAEŞ ile mücadelenin perde arkasında mezhepçilik hesapları var" 

IKBY Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Milletvekili Ferset Sofi de çatışma bölgelerindeki tüm sivillere terörist muamelesi yapılmasının doğru olmadığını kaydederek şunları ifade etti:

"Bazı durumlarda DAEŞ militanları iç göçmen kılığında güvenli bölgelere sızmaya çalışıyor ancak bunu bahane ederek herkese terörist gözü ile bakamazsınız. Bölgede mahsur kalan sivillere karşı terör kartını kullanıp perde arkasından mezhepçilik ve tasfiye hesapları yapılıyor. Bu durumun son derece tehlikeli olduğunu belirtmemiz lazım."

Sofi, kurtarma operasyonu sırasında Irak ordusuna destek veren silahlı grupların DAEŞ ile mücadeleyi mezhep savaşıyla karıştırmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...