Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarkozy: 'Sığınmacılar Fransa'nın değerlerine zarar veriyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sarkozy: 'Sığınmacılar Fransa'nın değerlerine zarar veriyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Avrupa'daki sığınmacı sorununun Fransa'nın kültürel değerlerine zarar verdiğini belirtti.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı ve ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy, Avrupa'daki sığınmacı sorununun Fransa'nın kültürel değerlerine zarar verdiğini belirterek, "Fransa Hristiyan gelenekleri olan, kiliseler, katedraller ve manastırlar ülkesidir. Burada yaşamak isteyenler buna saygı duymalı." dedi.

Lille kentinde düzenlediği mitingde konuşan Sarkozy, sığınmacı sorununun toplumda rahatsızlık meydana getirdiğini belirterek, "Kitlesel göç Fransa'da bir şeylerin iyi gitmediğini gösterdi ve bu konuda bir bilincin oluşmasına neden oldu." diye konuştu.

Fransa'da din ve devlet işlerinin ayrılmış olmasına karşın Hristiyan kültüründen kopmadığını söyleyen Sarkozy, "Fransa Hristiyan gelenekleri olan, kiliseler, katedraller ve manastırlar ülkesidir. Burada yaşamak isteyenler buna saygı duymalı." ifadelerini kullandı.

Sığınmacı akını karşısında Fransa'nın kültürel değerlerini korumak için harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Sarkozy, "Gelecek yıllarda Fransa, Fransa olarak kalacak mı? En temel, en büyük meselemiz bu. Bu mesele aramızdaki sözde ilericileri rahatsız etmiyor ama halkı rahatsız ediyor." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...