Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Venezuela gıda krizine çare arıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Venezuela gıda krizine çare arıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Venezuela hükümeti, gıda krizini çözmek için ithal ettiği yüz binlerce ton temel gıda maddesini, yerel kurumlar aracılığıyla ailelere dağıtmayı planlıyor.

BBC'nin haberine göre, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle gıda ve ilaç stoku sıkıntısı yaşayan Venezuela'da hükümet, sorunun çözümü için kolları sıvadı.

Gıda Bakanı Rodolfo Marco Torres, başkent Caracas'ta yaptığı açıklamada, sorunun yüzde 70'inin ithal edilen temel gıda maddelerinin ailelere dağıtılmasıyla çözüleceğini söyledi.

Pirinç, şeker, mısır ve fasulyeden oluşan 115 bin tonluk temel gıda maddesinin devlet tarafından satın alındığını söyleyen Torres, dağıtım işleminin ülke genelinde oluşturulan 15 bin 900 "Yerel Üretim ve Dağıtım Komitesi" (CLAP) eliyle yapılacağını söyledi.

Torres, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun "ekonomik savaş" sözleriyle nitelendirdiği ekonomik krizden çıkış için, ülkenin elit kesimi ve muhalefetiyle mücadele amacıyla bu yönteme başvurma kararı aldığını ifade etti.

Maduro, ülkedeki gıda üretim firmaları ve süpermarketleri spekülasyon yapmak için gıda stoklamakla suçlamıştı.

Yetkililer, temel gıda maddelerinden oluşan paketlerin sisteme kayıt yaptıran ailelerin doğrudan evlerine teslim edileceğini belirtti.

Öte yandan muhalefet partileri, CLAP eliyle gıda dağıtımının krizi daha derinleştireceğini iddia ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...