Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB: Ukrayna, vizesiz rejimin şartlarını yerine getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: dha
AB: Ukrayna, vizesiz rejimin şartlarını yerine getirdi

DÜNYA Haberleri  / dha

Avrupa Birliği, Ukrayna'nın AB ülkeleriyle vizesiz rejim için gereken bütün şartları yerine getirdiğini açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi'nden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schultz'un Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve bu konuşmada Schultz'un Poroşenko'ya, Ukrayna'nın vizesiz rejim için bütün şartları yerine getirdiğini söylediği ve kendisinin önümüzdeki günlerde Avrupa Parlamentosu'nda gerekli kararın alınması konusunda elinden gelen çabayı göstereceğini belirttiği kaydedildi.

Öte yandan Ukrayna resmi haber ajansı Ukrinform,kendi kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Ukrayna'yla vizesiz rejime geçilmesinin AP'nin henüz gündemine alınmadığı belirtiliyor.

Haberde ayrıca, geçtiğimix ay Alman ve Fransız içişleri bakanlarının Ukrayna'yla vizesiz rejime geçilmesine karşı çıktığı ve Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'un, "bu konu önümüzdeki haftalarda veya aylarda çözülebilecek bir konu değildir" dediği hatırlatılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...