Almanya kötü yakalandı! Maaş veriyorlarmış!

Düzenleyen: / Kaynak: BBC Türkçe
Almanya kötü yakalandı! Maaş veriyorlarmış!

DÜNYA Haberleri  / BBC Türkçe

Belçikalı bir bakan 2500 eski Belçikalı Nazi’nin Alman hükümetinden emekli maaşı aldığını açıkladı.

Nazi yönetimi mağdurları maaşların durdurulması için hükümete başvurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Daniel Bacquelaine'un Sözcüsü Geraldine Lamoureux BBC'ye yaptığı açıklamada mağdurların “öfkelerini paylaştığını” söyledi. Ancak sözcü ödemeleri Almanya yaptığı için “maaş alanların resmi sayısına sahip olmadıklarını” ekledi.

Savaştan sonra 57 bin Belçikalı Nazi sempatizanı 1945’te hüküm giymişti.

Savaş sırasında Belçikalılar Alman SS birliklerine katılmıştı, Belçikalı Nazi sempatizanları da Yahudilerin ve direnişçilerin kamplara yollanmasına yardım etmişlerdi.

Almanya kötü yakalandı! Maaş veriyorlarmış!
Maaşlarla ilgili talep, Belçika’da Nazi kamplarından kurtulanlar ve ülkenin uğradığı Nazi işgalinin hatırlanması isteyenlerin kurduğu Anı Grubu tarafından yapıldı.

Grubun başkanı Pieter Paul Baeten, “Bu üzücü bir durum. Belçika maaş sahiplerinin bilgisine ulaşamıyor ya da ulaşmak istemiyor. Ama bugünün Avrupası’nda Belçika ve Almanya’nın bu bilgiyi nasıl paylaşamadığını anlamıyorum” dedi.

Maaş sahiplerinin hepsinin Belçika’da yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...