Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avustralya’da Ramazan'ın ilk Cuma namazı kılındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avustralya’da Ramazan'ın ilk Cuma namazı kılındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya’da yaşayan çeşitli etnik kökenden yaklaşık yarım milyon Müslüman, Ramazan'ın ilk Cuma namazını ülkedeki 200’den fazla cami ve mescitte birlikte kıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve cemaati en kalabalık camilerden Thomastown Camisi de yüzlerce Müslümana Ramazan'ın ilk Cuma'sında ev sahipliği yaptı. Paylaşmanın güzelliği ve sevabı hakkında verilen Türkçe ve İngilizce hutbenin ardından Cuma namazı kılındı.

Caminin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen imamı İlkay Dil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Ramazan'a rastlayan Cuma namazlarında caminin hıncahınç dolduğunu söyledi. Dil, ‘‘Allah razı olsun cemaatimizden, özelikle Ramazan aylarında teravih namazlarında cemaatimiz kalabalık oluyor. Sahuruyla, iftarıyla, teravihi, mukabelesiyle güzel bir Ramazan geçirmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz , Cenab-ı Allah bu Ramazan ayını hakkımızda hayırlı kılsın inşallah." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...