HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Brüksel havalimanında elektrik kesintisi uçuşları aksattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Brüksel havalimanında elektrik kesintisi uçuşları aksattı
Brüksel, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Brüksel Zaventem Havalimanında sabah saatlerinde meydana gelen ve 2,5 saat süren elektrik kesintisi nedeniyle tüm uçuşlar rötarlı yapılıyor.

Belçika’nın başkenti Brüksel’in en büyük havalimanı Zaventem’de sabah 06.30’da başlayan elektrik kesintisi nedeniyle tüm işlemler durdu. Havalimanı terminal binasının tamamen karanlıkta kalmasına neden olan elektrik kesintisi nedeniyle yolcuların, güvenlik kontrolü, check-in ve bagaj işlemleri yapılamadı.

Yolcular, terminal girişindeki güvenlik kontrollerinin yapıldığı alan önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Teknik bir arızadan kaynaklandığı açıklanan havalimanındaki elektrik kesintisinin giderilmesi 2,5 saati buldu.

Kesintinin son bulmasıyla, yolcular tekrar havalimanı binasına alınmaya ve işlemelerinin yapılmasına başlandı. Uzun elektrik kesintisi nedeniyle Brüksel Zaventem Havalimanından gerçekleşecek tüm uçuşlar rötarlı yapılacak.

Brüksel Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırılarında 32 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı.

Terör saldırıları sonrasında meydana gelen tahribat ve adli soruşturmalar nedeniyle bir müddet kapalı tutulan havalimanı giden yolcu terminali 3 Nisan’da kısıtlı kapasiteyle, kurulan geçici bölümlerde çalışmaya başlamıştı. Mayıs başında ise giden yolcu terminalinin tadilatı bir ölçüde tamamlanarak yeniden faaliyete geçmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...