Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni Zelanda’nın altında bir volkan büyüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yeni Zelanda’nın altında bir volkan büyüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Araştırmacılar, Yeni Zelanda'yı oluşturan iki büyük adadan Kuzey Adası'nın altında 80 bin olimpik yüzme havuzunu dolduracak miktarda magma biriktiğini belirledi.

Yeni Zelanda'yı oluşturan iki büyük adadan Kuzey Adası'nın altında yeni oluşmakta olan bir volkan keşfedildi.

"Science Advances" dergisinde yayımlanan araştırma, ülkenin en büyük kenti olan Auckland'ın 200 kilometre güneydoğusundaki Matata yakınlarında büyük bir magma birikintisi olduğunu ortaya çıkardı.

Yer bilim ve izotop araştırma ve danışma hizmeti veren "GNS Science" araştırmacıları, 650 kişilik nüfusa sahip Matata ve civarının uydu görüntüleriyle GPS verilerini inceledi.

Araştırmacılar, bölgede 1950’den bu yana 80 bin olimpik yüzme havuzunu dolduracak miktarda magma biriktiğini tespit etti.

Matata ve çevresindeki 400 kilometrekarelik alanın 1950'den bu yana deniz seviyesinden 40 santimetre yükseldiği belirlendi.

Yeni Zelanda'nın "Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer almasına karşın Matata ve çevresinde 400 bin yıldır volkanik faaliyet tespit edilmemişti.

Araştırmacılar, yeni oluşan volkanda şimdilik herhangi bir patlama olmasının beklenmediğini kaydetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...