Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'de ateşli silahlar yönetmeliğinin değişiminde uzlaşı sağlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB'de ateşli silahlar yönetmeliğinin değişiminde uzlaşı sağlandı

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Adalet ve Güvenlik Bakanı Ard Van Der, AB'de ateşli silah yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin uzlaşı sağlandığını söyledi.

Van Der, Lüksemburg'da AB adalet ve içişleri bakanları toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi.

Brüksel ve Paris saldırılarının AB'de terörle mücadele alanında iş birliği yapılması gerekliliğini net bir biçimde ortaya koyduğunu söyleyen Van Der, "Bugün, ateşli silahlar konusunda ortak bir genel yaklaşım sergilemeye karar verdik. Ateşli silahlar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ve düzenlemeyle ateşli silahlara ilişkin daha katı kurallar getirilmesine üye ülkeler büyük önem veriyor." diye konuştu.

Hollanda İçişleri Bakanı Ronald Plasterk de, Avrupa'da güvenlik zafiyetlerini önlemek için pek çok kişinin "Avrupa Gizli Servisi" kurulması çağrısında bulunduğunu anımsatarak, "Bu çok uzun sürecek bir süreçti. Bunun yerine verileri ve bilgileri bir ajans varmış gibi paylaşmaya yönelik yol haritası belirledik." ifadelerini kullandı.

Ortak veri tabanıyla, özellikle yabancı terörist savaşçılara ilişkin tüm verilerinin birleştirileceği bir sistem kurulacağına dikkati çeken Plasterk, "Bu veritabanı, katılan ülkelerin emniyet ve istihbarat birimleri için 7-24 açık olacak. Böylece ülkeler şüphelilerin burada yer alıp almadığını kontrol edebilecek." dedi.

AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos ise, ateşli silahlar yönetmeliğinde değişikliğinin Paris saldırıları ardından gündeme geldiğini anımsatarak, "Ateşli silahlar düzenlemesiyle suçluların silah edinmekte yasal bir boşluk bulmalarını engellemeye çalıştık. Umarım bu yönetmelik önümüzdeki aylarda Avrupa Parlamentosunda sonuçlandırılır." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...