Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'yi kana bulayan saldırgan bakın kim çıktı

ABD'yi kana bulayan saldırgan bakın kim çıktı

DÜNYA Haberleri

ABD tarihinin en kanlı saldırısının arkasından DAEŞ çıktı.

1986 doğumlu zanlı Ömer Sadık Metin'in DAEŞ'e bağlılık yemini ettiği, babasının da geçen yıl Afganistan'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de aday olduğu ortaya çıktı. ABD'nin Orlando kentindeki gece kulübünde katliam yapan saldırgan Ömer Sadık Metin'in IŞİD'e bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı. ABD'li güvenlik kaynakları 1986 doğumlu Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin'in saldırı öncesinde acil servisi arayarak, terör örgütünün liderine bağlılık yemini ettiğini aktardı. Çatışmada öldürülen saldırganın, FBI tarafından IŞİD sempatizanı olarak bilindiği ancak doğrudan soruşturma kapsamına alınmadığı ifade ediliyor. Güvenlik güçleri Metin'in Florida'daki evinde arama yaptı. Polis, olayda saldırı tüfeği ve tabanca kullanan Metin'in silah eğitimi aldığı ve eyleme önceden hazırlandığını bildiriyor.

YASAL YOLLARDAN İKİ KEZ SİLAH ALMIŞ

Metin'in güvenlik görevlisi olması sayesinde yasal yollardan saldırı tüfeği ruhsatı alabildiği belirtiliyor. FBI'dan yapılan açıklamada da saldırganın iki defa yasal yollardan silah satın aldığı belirtildi.

BABASI CUMHURBAŞKANI ADAYI

Onlarca kişiyi öldüren saldırganın babası Sıddık Metin ise "Tüm ülke gibi biz de şoktayız" şeklinde konuştu. Oğlunun terörle bağlantısı olmadığını savunan baba, saldırının  eşcinsellere yönelik bir nefret eylem olduğunu öne sürdü. Metin, "Oğlum Miamı'de gördüğü bazı eşcinsellere çok öfkelenmişti. Saldırının sebebi bu olabilir" şeklinde konuştu. Florida'da yaşayan baba Metin'in geçen yıl Afganistan'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğu belirtiliyor.

ESKİ EŞTEN AÇIKLAMA

Ömer Sadık Metin'in 2011 yılında boşandığı eski eşi ise, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını ve kendisini sık sık darp ettiğini aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...