Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'deki korkunç katliamı DAEŞ üstlendi!

Düzenleyen:
ABD'deki korkunç katliamı DAEŞ üstlendi!

DÜNYA Haberleri

ABD’nin Orlando kentinde, eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen ve 50 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Saldırganın babasının geçen yıl Afganistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı gece kulübü saldırısını terör örgütü DAEŞ üstlendi. Florida'daki gay kulübüne saldırı düzenleyen kişinin Afgan asıllı Florida doğumlu Amerikan vatandaşı Omar Mateen olduğu açıklanmıştı. Mateen'in saldırıdan hemen önce 911'i arayarak terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini söylediği Amerikalı yetkililer tarafından açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından ise DAEŞ'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada saldırının sorumluluğunun üstlenildiği bildirildi.

ABD'deki korkunç katliamı DAEŞ üstlendi!
Sosyal medyada saldırgan Omar Mateen'in bu fotoğrafı paylaşıldı.

BABASI CUMHURBAŞKANI ADAYI

Onlarca kişiyi öldüren saldırganın babası Mateen ise "Tüm ülke gibi biz de şoktayız" şeklinde konuştu. Oğlunun terörle bağlantısı olmadığını savunan baba, saldırının  eşcinsellere yönelik bir nefret eylem olduğunu öne sürdü. Mateen, "Oğlum Miamı'de gördüğü bazı eşcinsellere çok öfkelenmişti. Saldırının sebebi bu olabilir" şeklinde konuştu. Florida'da yaşayan baba Metin'in geçen yıl Afganistan'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğu belirtiliyor.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan, ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde, genel olarak eşcinsellerin gittiği gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen ve 50 kişinin ölümüne, 53 kişinin de yaralanmasına yol açan Mateen’in, saldırıdan önce 911’i aradığı ve IŞİD’e bağlılık yemini ettiği öne sürüldü. Pulse Club adli gece kulübü önünde çevreye ateş açan ve daha sonra kulübe girerek içeridekileri rehin alan Afgan asıllı 29 yaşındaki Mateen isimli saldırganın özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı belirtildi.

Yerel saatle 0202’de (TSİ 0902) saldırıyı başlatan Mateen, sabah 0500’da, gece kulübünde bulunanları yaylım ateşine tuttu. Orlando polisi yaptığı açıklamada olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırganın üzerinde herhangi bir patlayıcı madde bulunmazken, saldırıda kullandığı tüfek ve tabanca ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Mateen’in babasının, oğlunun bu tür bir saldırıyı neden gerçekleştirdiğini bilmediği, ancak oğlunun zaman zaman eşcinsellere karşı söylemleri olduğu belirtildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...