Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şii milisler Felluce'de 49 sivili öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şii milisler Felluce'de 49 sivili öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Felluce'nin geri alınması için yapılan operasyona katılan Şii milislerin 49 sivili öldürdüğü, 643'ünü kaçırdığı bildirildi.

Irak'ta Enbar Valisi Suheyb er-Ravi, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Felluce ilçesinin geri alınması için yapılan operasyona katılan Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçlerinin 49 sivili öldürdüğünü, 643'ünü kaçırdığını açıkladı.

Ravi, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Haydar el-İbadi'nin talimatıyla kurulan soruşturma komitesinin, Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonu sırasında ilçenin kuzey kesimindeki El-Muhamide bölgesinde sivillere yapılan ihlalleri araştırdığını belirtti.

Komitenin, sivillere yönelik ihlaller tespit ettiğini ifade eden Ravi, Haşdi Şabi güçlerinden bir grubun DAEŞ'ten kaçarak kurtulan 49 vatandaşı öldürdüğünü, ayrıca milislere sığınan 643 kişinin kaybolduğunu kaydetti.

Kayıp kişilerin akıbetinin hala bilinmediğine işaret eden Ravi, "Örgütten kaçıp Haşdi Şabi'ye ulaşan yüzlerce kişi de bir süre alıkonulduktan sonra serbest bırakıldı. Bu süreçte, çeşitli yollarla işkenceye maruz kaldılar. Onur kırıcı muameleler gördüler. Haşdi Şabi'ye bağlı bir grubun yaptığı bu ihlaller ve işlediği suçlar konusunda elimizde yeterli delil var." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...